36 posts categorized "facebook pages"

8 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις το organic reach της σελίδας σου

Οι εποχές που τις αναρτήσεις της σελίδας μας τις έβλεπε ένα υπολογίσιμο ποσοστό των fans μας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον και ανάλογα με την πηγή που θα διαβάσετε, σπάνια ξεπερνά το 7%. Μάλιστα η εμπειρία έχει δείξει ότι, ειδικά για σελίδες με πολλούς fans, το ποσοστό αυτό δύσκολα ξεπερνά το 2-3%.

Continue reading "8 εύκολοι τρόποι για να αυξήσεις το organic reach της σελίδας σου" »


Γιατί η GM είχε δίκιο να εγκαταλείψει τη διαφήμιση στο Facebook

 

Διαβάζοντας το κείμενο του Γιώργου Αναγνωστόπουλου στο suit.gr για την απόφαση της GM να εγκαταλείψει την διαφήμιση στο Facebook, η αλήθεια είναι ότι μπήκα σε σκέψεις.

Continue reading "Γιατί η GM είχε δίκιο να εγκαταλείψει τη διαφήμιση στο Facebook" »


Ασαφή τα συμπεράσματα σχετικά με τις επιδόσεις του Timeline


Παρά τις ελπίδες ότι η μετάβαση στο Timeline για τις σελίδες του Facebook θα αύξανε το engagement με τους χρήστες, φαίνεται ότι μέχρι τώρα τα συμπεράσματα σχετικά με τις επιδόσεις του σε αυτόν τον τομέα δεν είναι ξεκάθαρα.

Continue reading "Ασαφή τα συμπεράσματα σχετικά με τις επιδόσεις του Timeline" »


Αξιολογώντας τις νέες αλλαγές στο Facebook

 

Στο post αυτό θα αναφερθώ στο τι σημαίνει η μετάβαση των Facebook Pages στο Timeline για τον social media marketer. Και δεν εννοώ το κατά πόσον οι αλλαγές τον βοηθάνε ή όχι στην επικοινωνία του με το κοινό. Αυτό είναι το τελευταίο.

Continue reading "Αξιολογώντας τις νέες αλλαγές στο Facebook" »


Ξεχάστε τη δωρεάν προβολή στο Facebook


Μέρα με την ημέρα το Facebook κάνει όλο και πιο δύσκολη τη ζωή για τους social media marketers. Ξεκίνησε με την αφαίρεση της δυνατότητας αποστολής μηνυμάτων σε όλα τα μέλη.

Continue reading "Ξεχάστε τη δωρεάν προβολή στο Facebook" »


Facebook Pages Timeline: τι πρέπει να γνωρίζω


Στο προηγούμενο post καθώς και στο infographic που αναρτήθηκε εδώ, αναφέραμε κάποια πράγματα για το τεχνικό μέρος του Timeline. Τι διαστάσει πρέπει να έχουν οι εικόνες κλπ.

Εδώ θα δούμε πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις νέες αλλαγές του Facebook σε επίπεδο στρατηγικής.

1) Καταρχάς δεν ανησυχούμε και δεν θορυβούμαστε. Η μετάβαση δεν θα γίνει πριν το τέλος Μαρτίου οπότε έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεση μας να δούμε τις λεπτομέρειες.

2) Δεν κάνουμε τη μετάβαση αμέσως. Σίγουρα θα γίνουν μικροαλλαγές από την υπηρεσία οπότε καλό είναι να είμαστε υπομονετικοί. Περιμένουμε δηλαδή μέχρι τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου μέχρι να περάσουμε στο Timeline.

3) Επιλέγουμε την εικόνα που θα χρησιμοποιήσουμε για εξώφυλλο.

4) Δεδομένου ότι κάποια posts θα μπορούν να πάρουν πολύ περισσότερο βάρος και να μείνουν στην κορυφή μέχρι και επτά ημέρες, αναπροσαρμόζουμε τον τρόπο που κάνουμε δημοσιεύσεις. Εξετάζουμε τι θέλουμε να τονίσουμε και να προβάλουμε κάθε εβδομάδα στη Facebook Page μας.

5) Αναζητούμε περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο. Η “οπτική” στροφή που κάνει το Facebook με το Timeline κάνει απαραίτητη τη χρήση/δημοσίευση πολύ περισσότερων φωτογραφιών και βίντεο απ' ό,τι πριν.

6) Φροντίζουμε να τονίσουμε όσο γίνεται περισσότερο τα tabs/apps μας ενδιαφέρουν. Καλό είναι να έχουμε και τα σχετικά εικονίδια αν αυτό είναι δυνατόν.

7) Ξαναγράφουμε/προσαρμόζουμε την 'ταυτότητα' της σελίδας μας για το νέο About.

8) Αν το brand μας μπορεί να το αξιοποιήσει ως λειτουργία, αναζητούμε εικόνες ώστε να μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε στα Milestones.

Follow me, Like me or Add me to your circles

   Follow me on TwitterLike me on Facebook
Add me

Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.Facebook Pages Timeline: είναι εδώ!


Όπως περιμέναμε, το Facebook ανακοίνωσε και επίσημα τη μετάβαση των Pages στο Timeline. Ο χρόνος προσαρμογής είναι ένας μήνας και θα προσπαθήσουμε εδώ να δούμε κάποιες από τις λεπτομέρειες αυτής της αλλαγής.

Continue reading "Facebook Pages Timeline: είναι εδώ!" »


Facebook do's and dont's

 

Το ότι το Facebook είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την προβολή και επικοινωνία της επιχείρησης σας το γνωρίζετε ήδη. Για να έχει όμως το μέσο αυτό την απόδοση που θέλουμε, πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε και σωστά. Ας δούμε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε.

Continue reading "Facebook do's and dont's" »


Facebook Featured Stories

 

Τα featured stories, μια νέα μορφή διαφήμισης ανακοίνωσε πρόσφατα το Facebook. Πρόκειται για παραλλαγή του sponsored stories και στην ουσία είναι ένα είδος ντοπαρίσματος του edgerank που έχει κάθε post. 

Continue reading "Facebook Featured Stories" »