Τα links στα social media μπαγιατεύουν γρήγορα
Google+ for business [infographic]

Facebook Pages Timeline: είναι εδώ!


Όπως περιμέναμε, το Facebook ανακοίνωσε και επίσημα τη μετάβαση των Pages στο Timeline. Ο χρόνος προσαρμογής είναι ένας μήνας και θα προσπαθήσουμε εδώ να δούμε κάποιες από τις λεπτομέρειες αυτής της αλλαγής.

1) Καταργούνται τα landing pages. Αυτό το τόσο χρήσιμο εργαλείο για τη σελίδα μας, παύει να υπάρχει. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει κάποιο tab με το οποίο μπορούμε να υποδεχτούμε τον επισκέπτη και να τον προτρέψουμε να γίνει μέλος. 

Αυτό δεν ισχύει, προς το παρόν τουλάχιστον, για τις διαφημίσεις. Δεδομένης μάλιστα της φιλαργυρίας του Μαρκ, πιθανότατα να διατηρηθεί.

2) Ο Τοίχος μετατρέπεται σε Timeline. Οι διαστάσεις της φωτογραφίας που μπορείτε να αναρτήσετε είναι 850×315. Προσέξτε όμως ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε προτροπή στον επισκέπτη να πατήσει “Μου αρέσει” στη σελίδα μας. 

Θα υποθέταμε ότι αυτό θα ίσχυε όσο ισχύουν και οι απαγορεύσεις για τους διαγωνισμούς. Δηλαδή κινδυνεύεις μεν αλλά αν δεν κάνει κάποιος καταγγελία λογικά θα τη γλυτώσεις. Πιστεύω ότι εδώ το Facebook θα είναι πιο αυστηρό καθώς το σύνολο του προσανατολισμού του πια είναι να πληρώνεις για να κάνεις έστω και το παραμικρό.

Άρα θα επιτρέπει call to actions μόνο στη landing page των διαφημίσεων και θα είναι, κατ' εμέ, αρκετά αυστηρό σε αυτό.

3) Η profile pic είναι πια τετράγωνη 180×180 αλλά οι χρήστες θα τη βλέπουν ως 135×135, οπότε φροντίστε ώστε να είναι ευκρινής σε αυτή τη διάσταση. Επίσης υπολογίστε και ένα μικρό περιθώριο για παν ενδεχόμενο.

4) Κάθε σελίδα μπορεί να έχει μέχρι 12 tabs. Από αυτά όμως θα φαίνονται μόνο τα 4 χωρίς κλικ από τον χρήστη και το πρώτο θα είναι αναγκαστικά οι φωτογραφίες ενώ το δεύτερο κάποια υποτυπώδη στατιστικά.

5) Το πλάτος των tabs είναι πλέον 810 pixels από 520 που ήταν πριν. 

6) Καθιερώνονται τα real time analytics

7) Οι χρήστες μπορούν πια να επικοινωνούν με τη σελίδα και να δέχονται απαντήσεις από τους διαχειριστές της. Το αντίστροφο δεν μπορεί να συμβεί όμως. Δεν μπορεί δηλαδή να ξεκινήσει ο διαχειριστής την επικοινωνία με τα μέλη της σελίδας του.

Follow me, Like me or Add me to your circles

   Follow me on TwitterLike me on Facebook
Add me

Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.