Τι σκέφτεται ένας χρήστης όταν μας κάνει 'Like'; - part 1
Τι σκέφτεται ένας χρήστης όταν μας κάνει 'Like'; - part 3

Τι σκέφτεται ένας χρήστης όταν μας κάνει 'Like'; - part 2

 

Στο  κείμενο που προηγήθηκε, επεσήμανα ότι ένα 'Like' δεν κοστίζει τίποτε. Άρα δεν πρέπει να του δίνουμε ιδιαίτερο βάρος σε ό,τι αφορά το τι σκέφτεται, ή πολύ περισσότερο αισθάνεται, ένας καταναλωτής για εμάς. Μάλλον δεν σκέφτεται και δεν αισθάνεται τίποτε.

Τα πιο πάνω όμως είναι προσωπικές μου απόψεις. Και όπως λέει και το ρητό, οι απόψεις είναι σαν τα ΑΦΜ: ο καθένας έχει και από μία! Ας δούμε λοιπόν τι λένε και οι σχετικές έρευνες για το θέμα.

brand loyalty

Από τις έρευνες που γνωρίζω ο βασικός λόγος για τον οποίο κάποιος κάνει 'Like' σε μια Facebook Page είναι για να επωφεληθεί από διάφορες προσφορές, εκπτώσεις και κουπόνια. Και λογικό δεν είναι; Για ποιο άλλο λόγο να γίνω μέλος στη σελίδα μιας πιτσαρίας ή ενός super market; Τι συναισθηματικούς δεσμούς μπορεί να έχω με μια τέτοια επιχείρηση ώστε να αισθάνομαι υποστηρικτής ή φανατικός πελάτης της; Κανέναν είναι η απάντηση. Έχω σημαντικότερα πράγματα να με απασχολούν.

Όπως η τσέπη μου για παράδειγμα. Ναι, το super market σου είναι μια χαρά super market. Και οι πίτσες σου είναι μια χαρά πίτσες. Οπότε αν κάνεις κάποια ειδική προσφορά ή έκπτωση, θα ήθελα να την μάθω εγκαίρως. Τίποτε περισσότερο όμως. Αν αύριο ανοίξει δίπλα σου μια ανταγωνιστική επιχείρηση με καλύτερο συνδυασμό ποιότητας – τιμής, θα πάψεις να με έχεις πελάτη. Και ας έχω πατήσει 'Μου αρέσει' στην σελίδα σου.

Facebook-Page-Likes

 
Τα πιο πάνω αποτελούν την πρώτη ανάγνωση των ερευνών και είναι σωστά. Αν προσέξουμε όμως λίγο περισσότερο τις απαντήσεις, μπορούμε να εξαγάγουμε επιπλέον συμπεράσματα.

Κατεβάστε αυτό το κείμενο σε μορφή .pdf (196.1K)


Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.