Διαγωνισμοί στο Facebook. Τι πρέπει να γνωρίζω - part 3
Crowdsourcing. Ή αλλιώς, τρεις λαλούν και δυο χορεύουν - part 1

Διαγωνισμοί στο Facebook. Τι πρέπει να γνωρίζω - part 4

 

Στα post που προηγήθηκαν, σχετικά με τους περιορισμούς που έχει θέσει το Facebook σε ό,τι αφορά την διοργάνωση διαγωνισμών και κληρώσεων, ίσως δόθηκε η εντύπωση ότι είναι σχεδόν αδύνατο να στήσει κανείς κάτι. Ή, ότι έχει τόσες δυσκολίες που δεν αξίζει τον κόπο.

Ευτυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Όπως είχα εξηγήσει και στο πρώτο μου post, το πρόβλημα του Mark δεν είναι οι διαγωνισμοί αυτοί καθ' εαυτοί. Είναι ο κίνδυνος για τυχόν εμπλοκή του Facebook σε δικαστικές διαμάχες λόγω του ότι αποτελεί την πλατφόρμα εντός της οποίας πραγματοποιούνται. Πώς λοιπόν θα μπορούσε ο κύριος Zuckerberg να έχει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο;

Πολύ απλά. Επιτρέποντας μεν τους διαγωνισμούς αλλά μόνο με την χρήση ανεξάρτητων εφαρμογών. Με τον τρόπο αυτό η ευθύνη μετατίθεται από το Facebook στους δημιουργούς της εφαρμογής και φυσικά στους διοργανωτές. Τέλος καλό όλα καλά δηλαδή αν και με λίγη επιπλέον ταλαιπωρία για τις επιχειρήσεις.

Αν θέλετε λοιπόν να διοργανώσετε μία κλήρωση, μην το ρισκάρετε και κάνετε κάτι απευθείας στη Facebook Page σας. Ναι, είναι αλήθεια ότι όλοι το κάνουν και ότι το FB δεν έχει την δυνατότητα να ελέγχει τα πάντα. Ακόμη και έτσι όμως, δεν αξίζει το ρίσκο. Μην ξεχνάτε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του ρουφιάνου. Ακόμη και αν δεν σας εντοπίσει μόνο του το Facebook, όλο και κάποιος καλοθελητής θα βρεθεί να το ενημερώσει (ρε γυναίκα μήπως είδες που έβαλα την κουκούλα μου;).

Είναι πολύ προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε ένα 3rd party application όπως αυτά που έχουν δημιουργήσει η NorthSocial  ή η Wildfire ειδικά γι' αυτές τις δουλειές. Πράγματι δεν είναι δωρεάν αλλά το κόστος τους είναι πολύ χαμηλό και θα σας δώσουν την δυνατότητα να το οργανώσετε και πολύ καλύτερα.

Για μένα είναι η καλύτερη λύση. Στα social media το δωρεάν μπορεί τελικά να σας προκύψει πολύ ακριβό!

Κατεβάστε αυτό το κείμενο σε μορφή .pdf (150.6K)


Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.