Το social media marketing αποδίδει
Όλοι οι καλοί χωράνε; Όχι στα social media - part 3

Όλοι οι καλοί χωράνε; Όχι στα social media - part 2

 

Είχα γράψει πριν κάποιο διάστημα ότι δεν αρκεί να κάνεις σωστό μάρκετινγκ στα social media και να το σηκώνει το brand σου. Πρέπει επίσης να το κάνεις και εγκαίρως. Ότι ο χρονικός ορίζοντας μέσα στο οποίο θα μπορέσεις να εδραιωθείς είναι πεπερασμένος και όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε.

Όπως μου επεσήμανε όμως ένας καλός φίλος, μάλλον πραγματεύτηκα το θέμα ελλιπώς (αν όχι επιπόλαια). Και επειδή βαριέται να γράψει τα επιχειρήματα του, θα προσπαθήσω να σας τα μεταφέρω εγώ. Ελπίζω να τα καταφέρω και αν κάπου αστοχήσω, Ανδρέα παρακαλώ για τα φώτα σου!

Social Media
Στο post μου εκείνο παρομοίασα το μάρκετινγκ στα social media σαν το σκαμνί στην παρέλαση. Που ανεβαίνοντας πάνω του σου επιτρέπει να την δεις καλύτερα. Αλλά που αν το χρησιμοποιήσουν όλοι, παύει να δίνει κάποιο πλεονέκτημα. Όπως μου εξήγησε ο Ανδρέας όμως, η παρομοίωση που έκανα ήταν λάθος.

Το μάρκετινγκ στα social media δεν είναι κάτι τόσο μονοδιάστατο όπως ένα σκαμνί. Θα είχε περισσότερο νόημα να το παρομοιάσουμε με ένα ξίφος. Όλοι μπορούν να πιάσουν ένα ξίφος στα χέρια τους. Αλλά δεν είναι όλα τα ξίφη τα ίδια. Κάποια είναι πιο μεγάλα, κάποια είναι φτιαγμένα από καλύτερο μέταλλο. Ούτε είναι όλοι οι ξιφομάχοι ίδιοι. Κάποιοι είναι πιο ικανοί και κάποιοι λιγότερο.

Υπό αυτήν την προοπτική, το όποιο πλεονέκτημα θα σου δώσει μια έγκαιρη εδραίωση σου στον χώρο των social media δεν θα είναι ποτέ απόλυτο. Θα πρέπει να είσαι συνεχώς σε επιφυλακή. Να ακονίζεις το ξίφος σου και να προπονείσαι καθημερινά. Να ξέρεις ότι αν εφησυχάσεις, θα νοιώσεις την ανάσα του ανταγωνισμού στο σβέρκο σου. Και όταν μιλάμε για ανταγωνισμό, δεν αναφερόμαστε απαραίτητα στον ανταγωνιστή που έχουμε στον φυσικό κόσμο.

Στα social media ανταγωνιστής μας είναι οποιοσδήποτε μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του κοινού μας όταν εμείς προσπαθούμε να του μεταφέρουμε το μήνυμα μας.

Τάδε έφη Ζαρατούστρα - ε, ο Ανδρέας ήθελα να πω – αν τα κατανόησα και τα μετέφερα σωστά. Νομίζω ότι έχει δίκιο αλλά εν μέρει. Στο επόμενο μου post θα εξηγήσω καλύτερα τις θέσεις μου.


Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.