Google+: Ο «παρεξηγημένος» νέος των social networks.
Twitter Secrets

Facebook Retargeting: Η εξέλιξη της διαφήμισης στο μεγάλο κοινωνικό δίκτυο

Facebook Exchange ή αλλιώς Facebook retargeting ή απλά remarketing. Πολλοί το έχετε ακούσει και ίσως αναρωτηθήκατε τι είναι αυτό. Είναι ο νέος τρόπος στοχευμένης διαφήμισης στο Facebook.

Τι είναι το retargeting
To retargeting υπάρχει εδώ και χρόνια. Ένα παράδειγμα retargeting είναι η εμφάνιση μιας διαφήμισης στο GDN (Google Display Network) και όχι μόνο. Είναι δηλαδή η εμφάνιση μιας διαφήμισης σε
δίκτυα συνεργαζόμενα με το κύριο δίκτυο στο οποίο διαφημίζεται κάποιος.

Στο Facebook λοιπόν, τo retargeting απουσίαζε μέχρι πρόσφατα, όμως τώρα το κοινωνικό δίκτυο παρέχει και αυτή τη δυνατότητα. Σύμφωνα μάλιστα με τις πρώτες ενδείξεις, αυτός ο νέος τρόπος στοχευμένης διαφήμισης στο Facebook είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός!

Πώς λειτουργεί το Facebook Echange

Ένα απλό παράδειγμα: Έχετε ένα site το οποίο προωθεί π.χ. είδη ένδυσης και υπόδησης. Μια επισκέπτρια κοιτάζει κάποια σελίδα του site με προϊόντα (π.χ. φορέματα). Στη συνέχεια, η χρήστρια μεταβαίνει στο Facebook. Εφόσον έχετε ενεργοποιήσει διαφήμιση μέσω Facebook exchange, στο News Feed της συγκεκριμένης χρήστριας θα εμφανιστεί η τρέχουσα διαφήμισή σας (μπορεί να είναι τα φορέματα που κοίταζε πριν στο site σας, μπορεί να είναι παπούτσια ή οτιδήποτε άλλο έχετε επιλέξει να διαφημίσετε στο Facebook)!

Facebook_retargeting

Γιατί είναι πολύ καλό το Facebook Exchange

Μεγαλύτερο Exposure: Η διαφήμιση ενός brand απευθύνεται σε εκατομμύρια χρήστες που περνούν περισσότερο χρόνο στο Facebook παρά στο site ενός brand

Καλύτερο Targeting: Για πρώτη φορά μπορείς να στοχεύσεις σε ειδικό κοινό που επισκέπτεται το site ενός brand σε πραγματικό χρόνο. Φανταστείτε ότι έχετε την δυνατότητα με μία κίνηση να δουν όλοι οι προηγούμενοι επισκέπτες σας το νέο προϊόν σας, χωρίς να χρειαστεί να έρθουν αρχικά στο site σας για να το ανακαλύψουν. Δεν είναι υπέροχο;

Συνδυαστικές καμπάνιες: Διαθέτετε ένα site γενικού ενδιαφέροντος με πολύ περιεχόμενο και διαφημίσεις τρίτων εταιρειών. Οι εταιρείες αυτές θα μπορούσαν επίσης να στοχεύσουν τους επισκέπτες του site σας, όταν αυτοί θα χρησιμοποιήσουν το Facebook. Έτσι προστίθεται αντίστοιχο revenue σε εσάς και μεγαλύτερο και συχνότερο exposure στις άλλες εταιρείες.

Πώς μπορείτε να διαφημιστείτε μέσω της υπηρεσίας Facebook Exchange

Ο συντομότερος δρόμος είναι να επικοινωνήσετε με την BaaS καθώς έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει άμεσα τη δική σας Facebook retargeting καμπάνια. Χωρίς μακροχρόνιες δεσμεύσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί στο [email protected]

Comments

The comments to this entry are closed.