Previous month:
Νοέμβριος 2011
Next month:
Ιανουάριος 2012

Ασφάλεια στα social media



Στο post μου με τίτλο 'Το ναρκοπέδιο των social media' αναφέρθηκα στον κίνδυνο να αποκτήσει κάποιο κακόβουλο άτομο τον έλεγχο της σελίδας μας στο Facebook ή του λογαριασμού μας στο Twitter. Σήμερα θα εξηγήσω πώς μπορούμε να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο αυτό και τι πρέπει να γνωρίζουμε για να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς στα social media.

Continue reading "Ασφάλεια στα social media" »


Το ναρκοπέδιο των social media

 

Το πόσο απαραίτητα θεωρώ τα social media για μια επιχείρηση, νομίζω ότι για κάποιον που έχει διαβάσει έστω και ελάχιστα κείμενα μου είναι σίγουρα σαφές. Ως καλός coach όμως οφείλω να τονίζω εξίσου και τους κινδύνους. Και όπως όλα τα πράγματα, έτσι και τα social media έχουν αρκετούς.

Continue reading "Το ναρκοπέδιο των social media" »


Τα social media ως βάση για την δημοσιογραφία των πολιτών

 

Τα social media και η δημοσιογραφία των πολιτών τείνουν να γίνουν έννοιες που, ακόμη και αν δεν ταυτίζονται, σε μεγάλο βαθμό αλληλοεπικαλύπτονται. Κατά τη γνώμη μου η ταύτιση αυτή είναι σαφώς λανθασμένη, καθώς στην προκειμένη περίπτωση το μέσο φαίνεται να είναι προϋπόθεση και προηγείται της δημιουργίας του μηνύματος. Γιατί, άραγε, να τραβήξω το βίντεο με το κινητό μου αν δεν υπάρχει το YouTube να το δημοσιεύσω; Παρόλα αυτά επί του πρακτέου οι συγκεκριμένες διακρίσεις έχουν μικρή σημασία. Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι σε τι βαθμό ή νέα αυτή μορφή δημοσιογραφίας μπορεί να αποτελέσει φορέα κοινωνικών αλλαγών.

Continue reading "Τα social media ως βάση για την δημοσιογραφία των πολιτών" »


Πέντε παγίδες στη χρήση του Facebook

 

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο να επενδύει κανείς στα social media και δη στο Facebook και η επένδυση του να καταλήγει σε πλήρη αποτυχία. Τα αίτια μπορεί να είναι πολλά, σε αυτό το post όμως θα σταθώ σε αυτά που συναντά κανείς συχνότερα.

Continue reading "Πέντε παγίδες στη χρήση του Facebook" »