The Rapid Rise of Social Blogging
Google+ Cheat Sheet - part 2

Πώς μπορώ να μεγιστοποιήσω την απόδοση των δημοσιεύσεων της Facebook Page μου; – part 3

 

Στο τρίτο και τελευταίο post της σειράς "Πώς μπορώ να μεγιστοποιήσω την απόδοση των δημοσιεύσεων της Facebook Page μου;" θα μιλήσω για το πώς μπορούμε να οδηγήσουμε εμείς τους χρήστες να αλληλεπιδράσουν με την σελίδα μας.


Κάποια πράγματα στα social media είναι εξίσου απλά με το αβγό του Κολόμβου. Τι θέλουμε να κάνουν οι χρήστες όταν δημοσιεύουμε κάτι στη Facebook Page μας; Να πατήσουν 'Μου αρέσει' και Κοινοποίηση και να κάνουν κάποιο σχόλιο.

Ε, το πιο απλό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους το ζητήσουμε. Αρκεί ένα σχόλιο “Αν σας άρεσε η φωτογραφία παρακαλούμε πατήστε 'Μου αρέσει'/'Κοινοποίηση' και οι κοινοποιήσεις και τα 'Like' θα αυξηθούν κατακόρυφα. Δεν είναι τίποτε δύσκολο άλλωστε για τον χρήστη. Ένα κλικ κάνει μόνο. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια το post μας να είναι έστω και λίγο ενδιαφέρον. Άμα δημοσιεύουμε σαβούρες, δεν μας φταίει κανείς. Είμαστε άξιοι της τύχης μας.


Edgerank Optimization


Το θέμα των σχολίων που μας ενδιαφέρει ίσως και περισσότερο είναι λίγο πιο δύσκολο. Εδώ ο χρήστης δεν αρκεί να κάνει ένα κλικ. Εδώ πρέπει να ασχοληθεί λίγο περισσότερο. Και το πιθανότερο είναι να βαρεθεί να το κάνει. Ένας τρόπος να αντιπαρέλθουμε αυτήν την νωθρότητα είναι να κάνουμε ερωτήσεις.

Το καλύτερο είναι να τοποθετούμε τις ερωτήσεις στο τέλος του κειμένου. Γράφουμε κάτι σύντομο και το κλείνουμε κάνοντας μια ερώτηση. Προτιμούμε τα “πού” και “πότε” και όχι τα “πώς” ή “γιατί”. Και εδώ κριτήριο για την επιλογή μας είναι η τεμπελιά του χρήστη. Ποιο σύντομα απαντάς μια ερώτηση που ξεκινά με “πού” ή “πότε” παρά με “πώς” ή “γιατί”.

Από εκεί και πέρα πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι τα πιο πάνω είναι τεχνικές που απλώς θα βοηθήσουν ένα ήδη καλό post. Δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την αξία του. Όπως έγραψα και πριν, αν δημοσιεύετε σαβούρες, ό,τι κόλπο και αν χρησιμοποιήσετε δεν θα δείτε κανένα αποτέλεσμα.

Κατεβάστε αυτό το κείμενο σε μορφή .pdf (152.2K) 

  Follow me on Twitter



Like me on Facebook




Add me

Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.