Social Compass
The 20 Most (and Least) Connected Words on LinkedIn

Πώς μπορώ να μεγιστοποιήσω την απόδοση των δημοσιεύσεων της Facebook Page μου; – part1

 

Για το Edgerank έχω αναφερθεί και σε άλλα post. Σήμερα θα δώσω κάποιες οδηγίες για το πώς θα βελτιώσουμε την βαθμολογία στο Edgerank όσο περισσότερο γίνεται και κατά συνέπεια πώς θα μεγιστοποιήσουμε την απόδοση των δημοσιευμάτων της σελίδας μας.


Η χρήση url shorteners θα πρέπει να αποφεύγεται. Όσο και αν μας εμπιστεύεται ο χρήστης – που δεν έχει λόγο να μας εμπιστεύεται και πολύ – δεν ξέρει που ακριβώς θα τον οδηγήσει το link που του δίνουμε. Καλό είναι λοιπόν να χρησιμοποιούμε το αυθεντικό url ώστε όσοι διαβάζουν τα post μας να καταλαβαίνουν που ακριβώς τους παραπέμπουμε. Εξάλλου, από τη στιγμή που δεν έχουμε περιορισμό χαρακτήρων όπως στο Twitter, ένα url shortener δεν μας δίνει και κανένα σπουδαίο πλεονέκτημα. Με εξαίρεση την δυνατότητα στατιστικών δηλαδή, εγώ δεν βρίσκω κάποιο άλλο. Ε, δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα δικά μας. Καλύτερα να χάσουμε κάποιες μετρήσεις παρά να μην κάνει κλικ ο κόσμος στα link μας.

Facebook Edgerankimage by nrivera

Μην κάνετε post τις ώρες που κάνει όλος ο κόσμος. Το ζήτημα της κατάλληλης ώρας για τις δημοσιεύσεις μιας σελίδας είναι αρκετά σύνθετο και έχει να κάνει και με την συχνότητα με την οποία δημοσιεύετε. Ένας σχετικά καλός κανόνας είναι οι δημοσιεύσεις σας να είναι είτε νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. 

Αν δημοσιεύετε νωρίς το πρωί, τα post σας θα είναι από τα πρώτα που θα δουν οι χρήστες όταν θα πάνε στο γραφείο τους και θα ανοίξουν τον υπολογιστή τους. Αν δημοσιεύετε αργά το βράδυ, οι δημοσιεύσεις σας δεν θα έχουν σχεδόν καθόλου ανταγωνισμό. Οπότε ναι μεν, το κοινό που απευθύνεστε είναι μικρότερο, αλλά το “πιάνετε” σε ποσοστό 100%. Αφήστε που θα τους κάνει τρελή εντύπωση που μια εταιρεία κάνει post στις 02.00 – 03.00 τα χαράματα. Και μόνο για το brand awareness αξίζει.

Σε κάθε περίπτωση, πειραματιστείτε και κρατήστε στατιστικά για το ποιες ώρες δουλεύουν καλύτερα.

Στα επόμενα post θα αναλύσω επιπλέον τρόπους για να αυξήσουμε τα 'Like' και τα σχόλια που θα συγκεντρώνουν οι δημοσιεύσεις της σελίδας μας.

Κατεβάστε αυτό το κείμενο σε μορφή .pdf (188.0K)


Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.