Που οδηγεί ο επεκτατισμός του Facebook;
To Facebook σκότωσε τον καναλάρχη

Παρουσίαση: Social Media Metrics How to measure and optimize your marketing investment

 

Διάβασα πρόσφατα το βιβλίο του Jim Sterne Social Media Metrics: How to measure and optimize your marketing investment. Και εκνευρίστηκα. Όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά γιατί δεν το διάβασα πολύ νωρίτερα. Δεν πρόκειται απλώς για ένα καλό βιβλίο για τα social media. Έτσι κι αλλιώς ο Sterne δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Σίγουρα θα ήταν ένα πολύ καλό βιβλίο. Πέρα από απλώς καλό όμως, είναι ένα βιβλίο το οποίο σε γεμίζει προβληματισμούς.

Τελικά αν έχει κάποιο μειονέκτημα το Social Media Metrics: How to measure and optimize your marketing investment είναι ότι σου δημιουργεί πολλά περισσότερα ερωτήματα απ' όσες απαντήσεις σου δίνει. Αναμφίβολα βέβαια αυτό το 'μειονέκτημα' είναι και το πιο ισχυρό του σημείο! Γιατί, αν και πρόκειται για ερωτήματα δύσκολα στα οποία νιώθεις ότι μάλλον δεν υπάρχει απάντηση, σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς. Εξάλλου το βιβλίο αφορά πολύ περισσότερα θέματα απ' ό,τι αφήνει να εννοηθεί ο τίτλος του.

Social Media Metrics: How to Measure and Optimize Your Marketing Investment

Καταλήγεις άραγε σοφότερος αφού το έχεις διαβάσει(τουλάχιστον δύο-τρεις φορές);; Θα έλεγα πως ναι, αλλά όχι επειδή σου έδωσε λύσεις σε κάποια προβλήματα σου (αν και εν μέρει το κάνει και αυτό). Κυρίως επειδή σε κάνει να συνειδητοποιήσεις την άγνοια σου και την αδυναμία επίλυσης κάποιον ζητημάτων μέτρησης της απόδοσης των προσπαθειών σου. Αν υποθέσουμε ότι ήμασταν μπερδεμένοι πριν το διαβάσουμε, μετά την ανάγνωση του παραμένουμε μπερδεμένοι αλλά σε ένα υψηλότερο επίπεδο.

Πώς θα αξιοποιήσουμε αυτή την νέα γνώση(ή μάλλον την έλλειψη της);; Αυτό είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον ερώτημα στο οποίο ο καθένας θα δώσει την δική του απάντηση! Αν πρέπει όμως να διαβάσετε μόνο ένα βιβλίο για τα social media, διαβάστε οπωσδήποτε το Social Media Metrics. Αξίζει και τα χρήματα σας και τον χρόνο σας.

Κατεβάστε αυτό το κείμενο σε μορφή .pdf (175.4K)


Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.