Πέντε βασικά πράγματα σχετικά με το social media marketing
Όχι, ο Zuckerberg δεν είναι απατεώνας

Παρουσίαση: Social Media Marketing Game Theory and the Emergence of Collaboration

 

To Social Media Marketing Game Theory and the Emergence of Collaboration είναι ενα από τα πιο ενδιαφέροντα βιβλία που έχω διαβάσει τελευταία. Εξετάζει το μάρκετινγκ στα social media υπό ένα τελείως διαφορετικό πρίσμα. Αν και ο ίδιος έχω κάνει μαθήματα και έχω αρκετές γνώσεις πάνω στη θεωρία παιγνίων (αλλιώς ίσως και να μην επέλεγα να διαβάσω ένα τέτοιο βιβλίο), θεωρώ ότι μπορεί να το κατανοήσει και κάποιος χωρίς προηγούμενη γνώση του αντικειμένου.

Σε γενικές γραμμές γνώσεις θεωρίας παιγνίων είναι επιθυμητές αλλά όχι αναγκαίες για να διαβάσει κανείς το βιβλίο. Είτε έτσι, είτε αλλιώς πρόκειται για ένα δύσκολο ανάγνωσμα. Όχι δυσνόητο. Ούτε κακογραμμένο. Αντιθέτως. Αλλά θέλει προσπάθεια για να βάλεις σε μια σειρά όσα σου δίνει. Να συνδυάσεις τις γνώσεις μάρκετινγκ που έχεις με τις γνώσεις θεωρίας παιγνίων (που μπορεί και να μην έχεις).

Social Media Marketing: Game Theory and the Emergence of Collaboration
Είναι ένα χρήσιμο βιβλίο; Δεν θα το έλεγα. Ακόμη και αν σε πείσει - που αν το κατανοήσεις σίγουρα θα πείσει - είναι δύσκολο να εφαρμόσεις όσα θα διαβάσεις. Αν όχι σε προσωπικό επίπεδο, σίγουρα σε επίπεδο εταιρικής στρατηγικής.

Αν είναι έτσι τα πράγματα, τότε γιατί το προτείνω; Ε, λοιπόν δεν είναι χωρίς επιφυλάξεις η πρόταση μου(δεδομένου και του κόστους του)! Διευκρινίζω ότι δεν είναι ένα βιβλίο για όλους. Θα έλεγα ότι αφορά ανθρώπους που ήδη γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους και θέλουν να κοιτάξουν πιο μακριά. Ή, αν όχι πιο μακριά, να το δουν από μια τελείως διαφορετική σκοπιά. 

Αν λοιπόν θέλετε, και κυρίως μπορείτε, να το ψάξετε λίγο παραπάνω, τότε είναι βέβαιο ότι θα το διαβάσετε με μεγάλο ενδιαφέρον και θα αποκομίσετε πολλά πράγματα! Αν όχι, απλώς προσπεράστε το!

Κατεβάστε αυτό το κείμενο σε μορφή .pdf (161.3K)


Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.