Αρνητικά σχόλια και κβαντική φυσική
Διαγωνισμοί στο Facebook. Τι πρέπει να γνωρίζω - part 2

Διαγωνισμοί στο Facebook. Τι πρέπει να γνωρίζω - part 1

 

Η Facebook Page που δημιουργήσατε για την εταιρεία σας τα πηγαίνει εξαιρετικά. Έχετε ήδη αρκετές χιλιάδες μέλη και αναρωτιέστε πώς θα εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που σας δίνoυν τα social media με τον καλύτερο τρόπο. Και τότε σας έρχεται η φαεινή ιδέα: θα κάνουμε έναν διαγωνισμό!

Λυπάμαι αλλά χάσατε. Εδώ και αρκετό διάστημα το Facebook έχει βάλει αμέτρητους περιορισμούς σε θέματα διαγωνισμών και κληρώσεων. Και απαγορεύει σχεδόν τα πάντα.  

Στόχος του είναι να ελαχιστοποιήσει το ενδεχόμενο να εμπλακεί σε κάποια δικαστική διαμάχη που θα ξεκινήσει κάποιος που δυσαρεστήθηκε από την διοργάνωση ή την έκβαση ενός διαγωνισμού.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ είναι ο παράδεισος των αγωγών. Ζητάς ό,τι σου κατέβει και περιμένεις να δεις τι θα σου επιδικάσει το δικαστήριο. Και όπως είναι λογικό, δεδομένου ότι ο διαγωνισμός πραγματοποιείται εντός του FB, στρέφεσαι και εναντίον του. Επειδή αμέλησε να ελέγξει κάτι ή επέτρεψε σιωπηρά κάτι άλλο.Facebook contestsΕπειδή λοιπόν ο Mark φορτώθηκε αρκετές αγωγές χωρίς να το καταλάβει, αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα. Και μετέτρεψε τους διαγωνισμούς σε αγώνες μετ' εμποδίων. Δεν τους κατήργησε τελείως βέβαια, αλλά τους γέμισε απαγορεύσεις και περιορισμούς.

Στα post που ακολουθούν θα εξηγήσω τι πρέπει να έχετε υπόψη σας προκειμένου να μην έχετε προβλήματα. Με βασικότερο το ενδεχόμενο να σας κλείσει η σελίδα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Για αρχή θα πρέπει να θυμάστε το εξής:

Σε κάθε τι που κάνετε πρέπει να γράφετε με μεγάλα γράμματα ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν προέρχεται, ούτε συνδέεται ή υποστηρίζεται με οποιοδήποτε τρόπο από το Facebook (“This promotion is in no way sponsored, endorsed or administered by, or associated with Facebook”). Επίσης οι όροι συμμετοχής θα πρέπει να αναγράφονται και εντός της Facebook Page σας και όχι μόνο στο site σας ή οπουδήποτε αλλού.

Κατεβάστε αυτό το κείμενο σε μορφή .pdf (156.0K)


Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.