7 τρόποι για να προβάλετε την παρουσία σας στα social media
7 τρόποι να αξιοποιήσεις τα Social Media για την εταιρεία σου

5 κανόνες για επιτυχημένη παρουσία στα social media

 

1) Βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών σου. Τα social media σου επιτρέπουν να είσαι σε συνεχή επαφή με τα τμήματα της αγοράς που σε ενδιαφέρουν. Δες, τί απ' όσα δημοσιεύεις ενδιαφέρει την αγορά/τους πελάτες σου περισσότερο. Κάνε τους ερωτήσεις. Παρακολούθησε τι λένε για σένα στον κοινωνικό ιστό.

Ο τομέας των social media πρέπει να έχει συμπεριληφθεί εξαρχής στον σχεδιασμό κάθε επικοινωνιακής/προωθητικής ενέργειας σου. Δεν έχει νόημα να το προσθέσεις στο τέλος. Είτε δεν θα αποδώσει, είτε θα αποδώσει ελάχιστα. Ακόμη χειρότερο είναι να το αντιμετωπίσεις σαν κάτι που μπορεί να “τρέξει” παράλληλα με τις άλλες ενέργειες σου χωρίς να είναι οργανικό κομμάτι τους. 

2) Δώσε μου περιεχόμενο με αξία. Κράτησε το εμπορικό/εταιρικό/διαφημιστικό προφίλ σου μακριά από τα social media. Οπωσδήποτε μακριά από το Facebook. Όταν συνδέομαι στο Facebook το κάνω για να έρθω σε επικοινωνία με τους φίλους μου. Όχι για να με φορτώσεις με τα διαφημιστικά σου μηνύματα. Δείξε μου το ανθρώπινο σου πρόσωπο. Κάνε με να γελάσω, να συγκινηθώ.

Social Media Optimization, Social SEOphoto by Sean MacEntee

3) Μην περιμένεις να δεχθώ παθητικά ό,τι μου σερβίρεις. Τα social media δεν είναι τηλεόραση. Όταν δεν μου αρέσει κάτι, δεν αλλάζω απλώς κανάλι. Όταν βλέπω ότι προσπαθείς να με κοροϊδέψεις, ότι δεν είσαι ειλικρινής και έντιμος θα αντιδράσω. Θα το σχολιάσω αρνητικά, θα φύγω από την σελίδα σου, θα φτιάξω μια δική μου για να σε κράξω και θα ανεβάσω βίντεο στο Youtube στα οποία θα λέω ποιος πραγματικά είσαι. Πια η φωνή μου έχει την ίδια δύναμη με την δική σου. Ίσως και μεγαλύτερη. Δες τι έπαθαν η United, η Intel και τόσες άλλες. Αύριο θα είναι η δική σου σειρά. You have been warned!

4) Δείξε μου ότι με σέβεσαι και ενδιαφέρεσαι για μένα. Μην περιμένεις ότι θα γίνω μέλος της σελίδας σου μόνο και μόνο επειδή την έφτιαξες. Κάνε μου προσφορές μέσα από αυτήν, δώσε μου ειδικές εκπτώσεις, νέα από το παρασκήνιο. Δώσε μου κάτι ενδιαφέρον και χρήσιμο που δεν μπορώ να βρω αλλού.
 
5) Άκουσε με με προσοχή. Εξέτασε τις προτιμήσεις μου. Τα στατιστικά που σου δίνουν όλες οι υπηρεσίες των social media σου επιτρέπουν να διαπιστώσεις με ακρίβεια τί μου αρέσει και τί όχι. Αξιοποίησε αυτήν την δυνατότητα για να με φέρεις πιο κοντά σου. Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να έχεις τα μάτια σου και τα αφτιά σου ανοιχτά.

Κατέβασε αυτό το κείμενο σε μορφή .pdf (170.9K)

 


Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.