What comment should you leave? [infographic]
Who is the "Me" in Social Media?

Social Media και SEO


Σύμφωνα με έρευνα του Social Media Examiner στις ΗΠΑ, τo SEO έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των social media marketers σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο marketing με εξαίρεση το e-mail μαρκετινγκ.

Πρόκειται για κάτι αναμενόμενο καθώς, όπως τονίζω συχνά, social media marketing και SEO αποτελούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε όσους θεωρούν ότι social media είναι μόνο το Facebook και το Twitter. Γι' αυτούς σαφώς αυτοί οι δύο κλάδοι του digital marketing δεν σχετίζονται.

Όσοι όμως έχουν κατανοήσει ότι το μάρκετινγκ στα social media είναι κάτι πολύ περισσότερο, κατανοούν ότι οι δύο κλάδοι αλληλοεπικαλύπτονται.

Social-media-report-1
Για να μην μπλέκουμε με δημιουργία κοινότητας και άλλα πολύπλοκα πράγματα, ας πάρουμε το πιο απλό παράδειγμα απ' όλα. Την δημιουργία ενός blog.

Το να έχουμε ένα άρτιο και σοβαρό blog με το οποίο θα τοποθετούμαστε σε ζητήματα του κλάδου μας και θα ενημερώνουμε το κοινό μας, είναι ίσως το πρώτο και βασικότερο βήμα σε ό,τι αφορά το μάρκετινγκ στον κοινωνικό ιστό. Την ίδια στιγμή όμως είναι και μια εξαιρετική κίνηση σε ό,τι αφορά το SEO της ιστοσελίδας μας.

Το γεγονός ότι δημοσιεύουμε συχνά κείμενα σχετικά με το αντικείμενο μας (με τις λέξεις κλειδιά που μας ενδιαφέρουν δηλαδή) είναι κάτι που το λαμβάνουν πολύ σοβαρά υπόψη τους οι μηχανές αναζήτησής.

Αντιστοίχως το λαμβάνουν υπόψη τους και οι υπόλοιπες ιστοσελίδες του κλάδου μας. Οι οποίες έχουν κάθε λόγο να παραπέμψουν με link στα κείμενα μας. Γεγονός που από μόνο του αυξάνει την κίνηση στο site μας αλλά και φυσικά μας ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά στο Google.

Δεν είναι περίεργο λοιπόν που οι μαρκετίστες των social media θεωρούν το SEO σημαντικό. Αν δεν βλέπεις τη δουλειά σου ως μια αρπαχτή και σε ενδιαφέρει να επενδύσεις σε αυτό που κάνεις, είναι μονόδρομος το να επενδύσεις και στους δύο αυτούς τομείς.

Follow me, Like me or Add me to your circles

   Follow me on Twitter



Like me on Facebook




Add me

Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.