Facebook Pages Timeline: τι πρέπει να γνωρίζω
Αξιολογώντας τις νέες αλλαγές στο Facebook

Ξεχάστε τη δωρεάν προβολή στο Facebook


Μέρα με την ημέρα το Facebook κάνει όλο και πιο δύσκολη τη ζωή για τους social media marketers. Ξεκίνησε με την αφαίρεση της δυνατότητας αποστολής μηνυμάτων σε όλα τα μέλη.

Συνέχισε με την έντονη μείωση του edgerank των Facebook Pages. Με άλλα λόγια τις δημοσιεύσεις μας είναι από δύσκολο έως και απίθανο να τις δουν τα μέλη της σελίδας μας. Εκτός βέβαια αν τους ανεβάσουμε αρκετά το edgerank μόνοι μας όπως εξηγώ εδώ.

Προχώρησε με την εξίσου μεγάλη μείωση του edgerank των εφαρμογών.

Με την μετάβαση στο Timeline για τις σελίδες, κατήργησε τα landing pages.

Την ίδια στιγμή διατήρησε τα landing pages για τις διαφημιστικές εκστρατείες. Με άλλα λόγια μόνο αν κάποιος πληρώνει μπορεί να στείλει τον επισκέπτη του σε περιεχόμενο της επιλογής του και να του προτείνει να πατήσει “Μου αρέσει” ώστε να γίνει μέλος της σελίδας. Διαφορετικά ο επισκέπτης θα δει αναγκαστικά το timeline.

Απαγορεύει να υπάρχουν στο Timeline προτροπές προς τους χρήστες να πατήσουν “Μου αρέσει” ώστε να γίνουν μέλη της σελίδας μας. ΜΟΝΟ στο landing page της διαφήμισης μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο.

Παράλληλα με τα πιο πάνω και ειδικά με την καταβαράθρωση του edgerank των σελίδων και των εφαρμογών, λανσάρισε ένα νέο προϊόν το Featured stories. Όπως έχω γράψει και σε προηγούμενο άρθρο μου, τα Featured stories είναι ένα είδος ντοπαρίσματος του edgerank. Επειδή ελάχιστοι θα δουν κάτι που αναρτήσαμε, μπορούμε πληρώνοντας να αυξήσουμε τον αριθμό των μελών της σελίδας μας που θα δουν ένα post μας.

Είναι σαφές λοιπόν ότι ο τσάμπας πέθανε για το Facebook. Αν κάποιος θέλει να προβληθεί μέσω της υπηρεσίας, μπορεί να το κάνει μόνο πληρώνοντας. Χωρίς να παραγνωρίζουμε την σημασία της μεγαλύτερης πλατφόρμας social media στον πλανήτη, μήπως να ρίχναμε λίγο περισσότερο βάρος στο Google+ σιγά σιγά; 

Follow me, Like me or Add me to your circles

   Follow me on Twitter



Like me on Facebook




Add me

Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.