Google+ Cheat Sheet - part 2
INFOGRAPHIC: Here's How To REALLY Use LinkedIn

Ξεχάστε το user generated content τώρα ήρθε το spgc

 

 

Ο αμερικανικός στρατός δημιουργεί ένα project με το οποίο αποσκοπεί να επηρεάσει τα social media. Βασικό του χαρακτηριστικό η εύκολη δημιουργία και διαχείριση εικονικών προφίλ τα οποία θα συμμετέχουν σε συζητήσεις και group με στόχο την διαμόρφωση της κοινής γνώμης.


Αν κάτι πραγματικά χαρακτηρίζει τα social media αυτό δεν είναι άλλο από το user generated content. Γι' αυτό μιλάμε άλλωστε για δημοσιογραφία των πολιτών. Αυτό όμως μέχρι χθες. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε το επόμενο βήμα. Και σε συνεργασία με την εταιρεία Ntrepid, θα μας απαλλάξει από την ανάγκη δημιουργίας περιεχομένου ή διατύπωσης απόψεων στον κοινωνικό ιστό. Θα το αναλάβει αυτή για εμάς! Αντί για ugc λοιπόν, θα έχουμε spgc: sock puppet generated content.


Ως sock puppets χαρακτηρίζονται οι λογαριασμοί μαριονέτες οι οποίοι δημιουργούνται ακριβώς για εξυπηρετήσουν όχι και τόσο ευγενείς στόχους. Δεν πρόκειται φυσικά για εύκολη δουλειά. Ο χαρακτήρας πρέπει να είναι πειστικός. Οι απόψεις του να έχουν συνέπεια και να υπάρχει υλικό, φωτογραφίες π.χ., το οποίο να υποστηρίζει την αληθοφάνεια του. Όταν όμως πρόκειται για θέματα προπαγάνδας, συγγνώμη αντικειμενικής ενημέρωσης ήθελα να πω, αξίζει τον κόπο η προσπάθεια.


Social media landscape

Τι σημαίνει αυτό για εμάς; Σημαίνει ότι πολλά blog που θα διαβάζουμε, πολλές απόψεις σε forum που θα διατυπώνονται ή κάποια viral βίντεο που θα κυκλοφορούν, δεν θα προέρχονται από τον γείτονα μας όπως θα νομίζαμε αλλά από κάποια υπηρεσία. Σημαίνει επίσης ότι, ενδεχομένως, το άτομο που μας έκανε αίτηση φιλίας ή το οποίο κάναμε follow να είναι απλώς ένα κυβερνητικό προφίλ. 


Η εταιρεία διαβεβαιώνει φυσικά ότι δεν πρόκειται να έχει συμμετοχή ούτε στο Facebook ούτε στο Twitter. Αλλά ακόμη και αν την πιστέψουμε (που την πιστεύουμε, έτσι δεν είναι;), δεν έχει και μεγάλη σημασία. Και μόνο στα blog να σχολιάζει και να γράφει στα forum, ήδη είναι πολύ. Δεν μας έφταναν τα τρολ και οι spammers δηλαδή, τώρα θα έχουμε και τους κατασκόπους;

Έλεος!is:url="<$MTEntryPermalink$>">

Κατεβάστε αυτό το κείμενο σε μορφή .pdf (178.3K)
 

Follow me, Like me or Add me to your circles 

  Follow me on Twitter



Like me on Facebook




Add me

Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.