Το πρόβλημα με το Facebook - part 2
Steve Jobs 1955-2011

Παρουσίαση βιβλίου - Peter Shankman "Customer Service: New Rules for a Social Media World"

 

Τέλειωσα σήμερα το "Customer Service: New Rules for a Social Media World" του Peter Shankman και πραγματικά ήταν σκέτη απόλαυση! Και πολύ ενδιαφέρον και καλογραμμένο και εύκολο στην ανάγνωση.

Αν και δεν φέρνει κάποια επανάσταση στον χώρο των social media, έχει το πλεονέκτημα ότι το διαβάζεις μονορούφι και το ύφος του είναι πολύ ευχάριστο και φιλικό. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι, σε ψήγματα, τα περισσότερα από όσα γράφει θα τα βρείτε και αλλού (ή θα έπρεπε ήδη να τα γνωρίζετε). Τα συγκεντρώνει όμως και τα βάζει σε μία σειρά με έναν πολύ όμορφο τρόπο. 

Σε κάθε περίπτωση, οποιοσδήποτε ασχολείται ή σκέφτεται να επενδύσει στα social media θα το βρει εξαιρετικά χρήσιμο. Αν και είναι γεμάτο με χρήσιμες συμβουλές και ιδέες, το βασικό του πλεονέκτημα δεν είναι αυτό. Το σημείο που υπερέχει είναι ότι αντιμετωπίζει τα νέα μέσα με μια πολύ φρέσκια ματιά. Φρέσκια και πολύ άμεση.


Customer Service: New Rules for a Social Media World

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η εταιρεία του Shankman είναι μία από τις πιο σημαντικές στο χώρο των Δημοσίων Σχέσεων ακριβώς επειδή έχει ως προτεραιότητα της την σωστή εξυπηρέτηση πελατών. Με άλλα λόγια ο Shankman δεν είναι κάποιος θεωρητικός αλλά γνωρίζει εκ των έσω τι λειτουργεί και τι όχι.

Προσωπικά βέβαια, διαφωνώ με κάποιες από τις προσεγγίσεις του. Για παράδειγμα, το να έχουμε ευχαριστημένους υπαλλήλους δεν συνεπάγεται ότι θα έχουμε και σωστή εξυπηρέτηση πελατών. Ίσως να πρόκειται για αναγκαία συνθήκη (το συζητάμε) αλλά οπωσδήποτε όχι ικανή. Επίσης θεωρώ ότι θα μπορούσε να αναφερθεί λίγο περισσότερο σε καλά εργαλεία monitoring αντί να περιοριστεί στα του Google.

Σε σχέση όμως με την συνολική αξία του βιβλίου, πρόκειται για πολύ ασήμαντες λεπτομέρειες. Όπως ήδη έγραψα μου φάνηκε ένα εξαιρετικό βιβλίο το οποίο απήλαυσα. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα λοιπόν!

Κατεβάστε αυτό το κείμενο σε μορφή .pdf (172.6K)


Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.