Τα social media ως διαφήμιση από στόμα σε στόμα
Παρουσίαση: Social Media Marketing Game Theory and the Emergence of Collaboration

Πέντε βασικά πράγματα σχετικά με το social media marketing

 

1)Ποτέ δεν αποκτάμε έναν πελάτη. Απλώς κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του.

2)Άλλο 'Μου αρέσει', άλλο “κόβω φλέβες”. Το ότι πάτησε κάποιος 'Μου αρέσει' στη σελίδα σου ή σε έκανε follow στο Twitter ή πρόσθεσε το RSS σου στον reader του, δεν σημαίνει ότι σε σκέφτεται και 24 ώρες το 24ωρο. Για κάθε καταναλωτή όμως υπάρχουν κάποια brands για τα οποία πραγματικά ενδιαφέρεται και υποστηρίζει.

Five Reminders about Social Media Marketing
3)Βασικό χαρακτηριστικό των social media είναι ότι φέρνουν τους ανθρώπους σε επαφή μεταξύ τους. Ένα brand ποτέ δεν θα αποτελέσει σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Μπορεί να το παρακολουθούμε μεν αλλά δεν νοιώθουμε και την ανάγκη να “συνδεθούμε” μαζί του (ό,τι και αν σημαίνει η λέξη συνδέομαι).

4)Στα social media οι ανταγωνιστές μας δεν είναι αυτοί που νομίζουμε. Είναι αλήθεια ότι δεν θέλουμε ο χρήστης που θα κάνει 'Like' σε εμάς, να κάνει και στη σελίδα του ανταγωνιστή μας. Στην πραγματικότητα όμως, είναι οι φίλοι του χρήστη και οι εφαρμογές που χρησιμοποιεί με τις οποίες θα πρέπει να διαγκωνιστούμε προκειμένου να του μεταφέρουμε το μήνυμα μας. Ξαναδιάβασε την προηγούμενη παράγραφο.

5)Ο έλεγχος που έχουμε σχετικά με όσα λέγονται για το brand μας είναι πια ελάχιστος. Μπορούμε να ακούσουμε τις διάφορες συζητήσεις και ενδεχομένως να συμμετάσχουμε σε αυτές. Μπορούμε να επηρεάσουμε και να δώσουμε ιδέες. Μπορούμε να δώσουμε επιχειρήματα σε όσους μας υποστηρίζουν και να αποκρούσουμε επιθέσεις. Αλλά δεν μπορούμε ποτέ να έχουμε σημαντικό έλεγχο σχετικά με το τι λέγεται για εμάς. Και αυτό τελικά είναι θετικό. Ούτε εμείς θα θέλαμε κάποιος άλλος να αποφασίζει τι μπορούμε να πούμε και τι όχι.

Πηγή: David Berkowitz, Sr Dir Emerging Media & Innovation, 360i; δημοσιευμένο στο MediaPost’s social media Insider (5 Reminders about social media Marketing )

Κατεβάστε αυτό το κείμενο σε μορφή .pdf (183.5K)


Creative Commons License ask2use.com: Υποχρεωτική η πλήρης αντιγραφή του κειμένου ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής

Τα κείμενα αυτού του blog χορηγούνται με άδεια Creative Commons Attribution-NoDerivs 3.0 Ελλάδα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα κείμενα του blog οπουδήποτε επιθυμείτε και με οποιοδήποτε τρόπο ακόμη και για εμπορική χρήση χωρίς προηγούμενη άδεια και χωρίς την υποχρέωση καταβολής δικαιωμάτων με την προϋπόθεση ότι θα είναι σαφής η αναφορά της πηγής και ότι το κείμενο θα παραμείνει ακέραιο, χωρίς καμία προσθήκη, αλλαγή ή συντόμευση συμπεριλαμβανόμενης αυτής εδώ της σημείωσης.


Comments

The comments to this entry are closed.